Onderwerpen

Art Chadwick

Het dinosaurus onderzoeksproject
20 jaar en 20.000 botten verder. Wat kunnen we leren van dit grote onderzoeksproject over dinosauriërs in de boven-Krijt periode? Wat is er met de dinosauriërs gebeurd?

Evolutietheorie, fossiele verslag en moleculaire biologie
Evolutietheorie is flexibel genoeg om bijna elke observatie een plek te geven. Maar kan het de twee grote uitdagingen aan van het fossiele verslag en de vooruitgang in de moleculaire biologie?

De Yellowstone fossiele bossen
De eenvoudige en recht-toe-recht-aan uitleg was dat de bomen op de plek waar ze gegroeid zijn door een catastrofe zijn begraven. Was het een correcte conclusie? Wat kunnen we leren van dit spannende wetenschappelijke heldendicht?

Paleocurrents en het fossiele verslag
Wat als we de kans hadden om de film van de geschiedenis van de aarde terug te draaien? Paleocurrents bieden ons een uniek kijkje in een spannend verleden.

 

Mart de Groot

Aarde – Onze Speciale Woonplaats
Als u zou kunnen kiezen waar in het Melkwegstelsel u zou willen wonen, waar zou dat zijn? Wat zijn de voorwaarden voor het ontstaan en voortbestaan van leven?

Ruimteschip Aarde – Ontdekkingsreis in het Heelal
Sterrekundige studies tonen aan dat de aarde de beste plaats is van waaruit het heelal bestudeerd kan worden. Zou daar een goede reden voor zijn?

 

Suzie Phillips

Moleculaire Biologie als bewijs voor een Schepper 
De grootste uitdaging voor het Naturalisme zijn niet de grote fossielen en tussenvormen, maar de minuscule fijnregeling die binnen in ons plaatsvindt. In deze presentatie zullen we binnen de moleculaire biologie zoeken naar bewijzen voor ontwerp en vereiste informatie om ingewikkelde functies tot stand te brengen.

Bedrogen door slechte argumenten 
Over het risico je geloof in God kwijt te raken door de slechte argumenten van de moderne wetenschap. Naturalisme faalt op ten minste vier punten: Oorsprong van leven; Fossiele verslag; Sedimentologie en Moleculaire biologie. In echte wetenschap zijn er meer antwoorden en meer denkkaders te onderzoeken om een hypothese te bekrachtigen.

 

Ingrid Wijngaarde

Genen en veranderingen
Hoeveel dieren gingen in de ark? Laten we koppen tellen.

 

Stef Heerema

Zout der aarde
Over de oorsprong van de hoge zoutbergen in de Nederlandse ondergrond. Olie, aardgas en aardbevingen zijn de hedendaagse actualiteit in Nederland.

Ice age
Over het verband tussen de cataclysmische gebeurtenissen van de zondvloed en het ontstaan van een ijstijd.